Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Російський дипломат у Швейцарії намагався купити зброю перед Самітом миру

Російський дипломат у Швейцарії намагався купити зброю та "небезпечні речовини" напередодні Глобального саміту миру.

Про це заявила Федеральна прокуратура Швейцарії, передає Tages-Anzeiger.

Зазначається, що росіянин намагався придбати зброю і небезпечні речовини в кількох місцях Швейцарії. Зокрема, співробітник російського посольства відвідав магазин, що належить німецькомовному швейцарському торговцю зброєю, але вийшов звідти із порожніми руками.

За даними Федеральної прокуратури Швейцарії, в межах розслідування правоохоронці "провели кілька обшуків у будинках разом із поліцейськими силами відповідних кантонів". Проте, чи когось арештували і, чи перебуває хтось під вартою, наразі не відомо. До того ж у ході розслідування було проведено кілька обшуків будинків спільно із залученням кантональної поліції.

У виданні зауважили, що російського шпигуна у Швейцарії підозрюють в порушенні законів про військові матеріали та про заборону експорту зброї. Генеральна прокуратура Швейцарії вже звернулася до Федерального департаменту закордонних справ із проханням дозволити відкрити кримінальне провадження проти дипломата, попри його імунітет перед законом.

За інформацією видання, російський дипломат уже покинув Швейцарію.

Нагадаємо, 15-16 червня у Швейцарії відбувся історичний Глобальний саміт миру, організований Україною. За підсумками заходу учасники ухвалили спільне комюніке. Воно охоплює три пункти Формули миру України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2024 19:20