Фото: Джон Кірбі. Джерело – Getty Images / Global Images Ukraine

В адміністрації Байдена зробили важливу заяву після Саміту миру в Швейцарії

В адміністрації президента Сполучених Штатів Джо Байдена назвали "успішним" Глобальний саміт миру, що пройшов недавно у Швейцарії.

Таку заяву на прес-конференції зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Чиновник, зокрема назвав успішним саміт зі встановлення миру в Україні, який відвідали віце-президентка Камала Гарріс, а також радник з питань національної безпеки Джейк Салліван.

За словами Кірбі, делегації понад 100 держав і організацій зібралися разом, щоб обговорити важливість досягнення справедливого і сталого миру в Україні, заснованого на ключових принципах суверенітету і територіальної цілісності, передбаченого основними принципами ООН.

Він нагадав заяву лідера США Джо Байдена про те, що тривалий мир в Україні повинен забезпечуватись її власною здатністю захищати себе зараз, а також стримувати російську агресію в майбутньому.

Джон Кірбі також наголосив, що США продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу та підтримувати її народ, а також нададуть новий пакет фінансування для відновлення української енергетичної інфраструктури.

"США будуть забезпечувати додаткову гуманітарну допомогу людям в Україні, постраждалим від агресії, а також тим, хто став біженцем та був змушений виїхати за кордон", — резюмував Кірбі.

Нагадаємо, 17 червня президент Володимир Зеленський провів нараду за підсумками Саміту миру. В ході засідання було обговорено подальші кроки України.

Також Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача після повернення зі Швейцарії, де відбувся Глобальний саміт миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.06.2024 06:57