Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Російський літак здійснив таємничий рейс до Північної Кореї: чи передаватиме КНДР зброю для РФ

Російський військовий літак здійснив рейс до Північної Кореї. Це сталося через кілька днів після візиту глави міноборони Росії Сергія Шойгу до КНДР.

Про це повідомляє NK News.

За даними сайту Flightradar24, Іл-62 армії Росії з реєстраційним номером RA-86559 вилетів з Москви 1 серпня. Згодом літак помітили​ перед терміналом міжнародного аеропорту Пхеньяна об 11:28 ранку 2 серпня. Російські та північнокорейські державні ЗМІ не повідомляли про цей рейс.

Російський літак здійснив візит до КНДР

Скріншот з Flightradar24

Літак міг здійснювати, на думку журналістів, певну форму передачі товарів або платежів. 

Російський літак в аеропорту КНДР

Фото: NK News

Цей рейс навряд чи передбачав отримання або доставку основних систем озброєння. У виданні також нагадують, що раніше цей літак доставляв заступника міністра оборони Росії Александра Фоміна та команду до Пхеньяна для військових переговорів у липні 2019 року.

Аналітики припустили, що Кім Чен Ин і Шойгу могли укласти угоди щодо постачання зброї КНДР до Росії і тепер сторони залагоджують деталі.

Нагадаємо, що раніше повідомлялось, що Північна Корея зацікавлена співпрацювати з Росією щодо продажу зброї. Усе через те, що будь-яка угода з РФ допоможе підняти безгрошову та застійну економіку КНДР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.08.2023 19:14