Фото: Міноборони США

Постачання Україні 155-мм боєприпасів: США уклали з двома державами важливі угоди

Сполучені Штати Америки уклали угоди з Болгарією та Південною Кореєю на постачання снарядів в Україну. США прагнуть збільшити постачання важливих 155-мм боєприпасів для України, щоб підтримати контрнаступ.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на чиновників.

За даними джерела, США також ведуть переговори про постачання 155-мм боєприпасів з Японією. Саме боєприпаси цього типу ЗСУ використовують у гаубицях західного зразка, які Україна розміщує вздовж лінії фронту. Домовленості збільшать постачання від міжнародних союзників у короткостроковій перспективі та плани щодо збільшення виробництва до США в наступні два роки.

За словами американських чиновників, зараз Україна здійснює до восьми тисяч артилерійських пострілів на день, що набагато більше, ніж виготовляють США. Посадовці заявили, що адміністрація Байдена вже кілька місяців знала, що через високу швидкість використання боєприпасів в Україні почнуться перебої з постачаннями, і з початком контрнаступу активізувала зусилля щодо доставлення снарядів на лінію фронту.

Американська США також будує більше виробничих ліній, зокрема переобладнує підприємство в Онтаріо (Канада) і зводить нову збірну лінію в Техасі. Армійські офіційні особи заявили, що вони можуть також створити нові обʼєкти для завантаження, збирання та пакування 155-мм снарядів в Арканзасі, Айові та Канзасі.

Нестача запасів американських 155-мм снарядів для підтримки поточного наступу стала важливою причиною рішення президента Джо Байдена про постачання касетних боєприпасів в Україну. За словами одного з американських посадовців, це рішення "допомогло забезпечити Україну необхідними боєприпасами та не допустити їх вичерпання".

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що українські артилеристи на позиціях неподалік Бахмута застосовують боєприпаси з Північної Кореї. Більшість із цих снарядів були вироблені в 1980-х і 1990-х роках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.08.2023 12:30