Фото: skelet.info

Російський олігарх зізнався, що викрадав дітей з Бахмута

Фонд "Вільна Справа", який належить російському олігарху Олегу Дерипасці, причетний до депортації українських дітей з окупованих територій. Зокрема фонд повідомляє, що "взяв шефство" над 350 українськими дітьми.

Відповідна заява з'явилась на сайті фонду, що належить мільярдерові.

У заяві йдеться, що дітей вивезли зі "зруйнованого українськими бойовиками Артемівська". Також у заяві фонду повідомили, що "дітей відправили на "відпочинок" в окупований Крим, після чого хочуть розподілити "в сім'ї" на російській території".

Також "Фонд і особисто Олег Володимирович" подякували дитячому омбудсмену Росії Марії Львові-Бєловій за співпрацю у вивезенні дітей з Бахмута.

"Окремим пунктом нашої гордості є те, що Фонд "Вільна справа" в цій ситуації не обмежився тільки порятунком дітей. Олег Володимирович дав свої коментарі та зазначив, що ми всі зробили значний внесок у звільнення Артемівська", — йдеться у заяві фонду "Вільна Справа".

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації до Міжнародного дня захисту дітей провів аналітичне дослідження про примусову депортацію та викрадення українських дітей Російською Федерацією. За його висновками, після початку повномасштабного вторгнення Росії діти стали фактично військовим трофеєм окупаційних військ, а Кремль почав використовувати їх виключно в пропагандистських цілях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 15:05