Колаж TrueUA

Російський "Шахед" долетів до столиці: у Києві лунали сирени

У ніч на неділю, 13 жовтня, російські загарбники масовано атакують ударними безпілотниками типу "Шахед". Повітряну тривогу оголошували у столиці та низці областей.

Повітряні сили о 04:54 інформували про рух ударного дрона у напрямку Києва. Після цього у місті пролунали сирени.

О 05:03 військові повідомили про БпЛА на Київщині, який рухається на Бориспільський район.

Оновлено. О 05:06 у столиці оголосили відбій повітряної тривоги.

Зазначимо, що вересень 2024 року став першим місяцем під час повномасштабної війни, коли Російська Федерація щодня атакувала дронами Україну. Загалом ворог випустив 1339 ударних БпЛА, з яких 1107 збили, а ще деяка частина була заглушена засобами РЕБ. У середньому росіяни запускали по 44 "шахеди" щодня. Найбільше ударних БпЛА російські окупанти запустили 14 вересня — 72.

Нагадаємо, 9 жовтня ударна група угруповання Військово-морських сил Збройних сил України у взаємодії з підрозділами Служби безпеки атакували базу зберігання дронів типу "Шахед". Вона розташовувалася поблизу населеного пункту Октябрьский в Краснодарському краї Росії.

Наступної ночі, 10 жовтня, українські дрони атакували аеродром "Ханская", який розташований поблизу російського міста Майкоп. Внаслідок удару було уражено склад з паливом. Цей аеродром базується за 410 кілометрів від кордону з Україною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.10.2024 04:58