Фото: Zuma/ТАСС

Російський "Тінькофф Банк" почне працювати в окупованому Криму

В тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму почне працювати російський "Тінькофф Банк". Кредитна організація доставлятиме дебетові та кредитні картки в Сімферополь і Севастополь з 20 лютого.

Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на службу підтримки банку.

"Тінькофф Банк" з 20 лютого починає доставляти дебетові та кредитні картки до Криму. Зустрічі відбуватимуться у Сімферополі та Севастополі. Передбачається, що картки доставлятиме представник банку", — йдеться у повідомленні.

"Тінькофф Банк" — повністю онлайн-банк: у нього немає власних відділень. Основний продукт для фізичних осіб — кредитні та дебетові картки, а також фінансові вклади. Банк також пропонує випуск цільових кредитів на покупки у звичайних та інтернет-магазинах.

Відомо, що у липні 2023 року "Тінькофф Банк" потрапив під санкції Сполучених Штатів Америки та Канади. У лютому минулого року установу занесли до санкційних списків Євросоюзу, а у травні 2023 року Велика Британія також додала банк до списку санкцій.

Варто зазначити, що в окупованому Криму працює сім російських банків: "Сбербанк", "Промсвязьбанк", "Російський національний комерційний банк" ("РНКБ"), АБ "Россия", Генбанк, Індустріальний ощадний банк, Чорноморський банк розвитку і реконструкції (ЧБРР).

Нагадаємо, найбільший банк Кіпру закрив свої представництва в Москві та Санкт-Петербурзі. Йдеться про Bank of Cyprus.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 19.02.2024 16:59