Фото: Flickr

Росія "анонсувала" хімічну атаку по Сумщині

Міноборони Росії заявило про нібито підготовку хімічної атаки по Сумській області. У провокаціях ворог традиційно звинувачує ЗСУ.

Про це повідомила прес-служба Міноборони РФ.

Росія вигадала, що українська армія планує провести "провокацію-розстріл" із застосуванням отруйних речовин, аби згодом в цьому звинуватити Москву в Радбезі ООН та "задокументувати" застосування окупаційними військами "хімічної зброї". 

"Для її реалізації протягом останніх двох тижнів у населеному пункті Охтирка Сумської області нібито підготовлено ділянку "передового рубежу оборони ЗСУ на лінії бойового зіткнення з російськими військами", — фантазує Міноборони РФ.

Слід зауважити, що за час повномасштабного вторгнення Росії в Україну було вже кілька ситуацій, коли російська сторона нібито попереджала про підготовку Україною тих чи інших "провокацій", які згодом сама й реалізовувала. 

Нагадаємо, 6 квітня російська пропаганда втрапила у черговий конфуз. Росіяни заявили, що окупанти в Донецькій області ліквідували бойову машину піхоти Bradley. Проте ЗСУ ще не отримали цих БМП. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.04.2023 10:37