Фото: Миколаївська обласна прокуратура

Росія атакувала дронами ангари на Миколаївщині: з'явилися фото руйнувань

У п'ятницю, 4 січня о 22:23 російська армія здійснила повітряну атаку безпілотними літальними апаратами на Миколаївську область. Ворожі удари прийшлися по населених пунктах Горохівської ОТГ Баштанського району.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Там повідомили, що внаслідок атаки пошкоджено ангари з агропродукцією та приміщення на території одного з агропідприємств, відбувся розлив дизпалива, також пошкоджено приватні житлові будинки та  будинок культури.

"На місці події працюють прокурори, слідчі СУ ГУНП, СБУ та вибухотехніки ГУНП  в Миколаївській області", — йдеться у повідомленні.

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, російські окупанти у середу, 3 січня, завдали удару по Снігурівці у Миколаївській області. Внаслідок атаки постраждала дитина.

Зазначимо, що 4 січня ввечері російські окупанти атакували Україну декількома групами "шахедів". Загроза обстрілу існувала у більшості регіонах нашої країни. На Черкащині було оголошено повітряну тривогу о 22:22 четверга, а про відбій загрози повідомили лише після опівночі 5 січня.

Вже вранці у п'ятницю рашисти знову поновили обстріли дронами. Одна група БпЛА рухалася північним курсом через Черкаську область на Київщину. Про загрозу також повідомляли для Чернівецької, Вінницької та Хмельницької областей.

За даними Черкаської ОВА, вночі 5 січня на Черкащині Сили оборони знищили п'ять ворожих ударних безпілотників. Минулося без потерпілих, однак уламки "шахедів" спричинили пошкодження.

Також минулої ночі російські терористи вдарили трьома безпілотниками типу Shahed по Херсонщині. Удари прийшлися по Високому Тягинської громади, внаслідок чого зазнали руйнувань адміністративна будівля та модульне містечко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.01.2024 11:21