Фото: Military Media Center

Росія до кінця року збільшить чисельність військ в Україні: Сирський назвав цифри

Командування російської армії планує до кінця 2024 року збільшити чисельність своїх військ в Україні до 690 тисяч осіб. Крім того, у ворожої армії є велика перевага в озброєнні.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України, генерал-полковник Олександр Сирський в інтерв'ю The Guardian.

Через два з половиною роки повномасштабного наступу Володимира Путіна Сирський визнав, що росіяни набагато краще забезпечені ресурсами. У них більше танків, бойових машин піхоти, солдатів. За його словами, їхні початкові 100-тисячні сили вторгнення зросли до 520 тисяч, а до кінця 2024 року планується збільшити їхню чисельність до 690 тисяч осіб.

"Коли справа доходить до техніки, співвідношення 1:2 або 1:3 на їхню користь. З 2022 року кількість російських танків "подвоїлася" — з 1700 до 3500. Артилерійських систем побільшало втричі, а бронетранспортерів — з 4500 до 8900. У противника значна перевага в силах і ресурсах. Тому для нас питання постачання, питання якості справді стоїть на першому місці", — заявив головнокомандувач ЗСУ.

Як зазначає видання, саме ця перевага людей та машин пояснює недавні події на полі бою: від минулої осені Збройні сили України неухильно відступають. Однією з його перших дій, коли він отримав цю посаду в лютому 2024 року — замінивши Валерія Залужного, нині посла України у Великій Британії, був наказ про виведення своїх військ зі східного міста Авдіївка. Відступ збігся із шестимісячною перервою у постачанні зброї зі США.

Раніше Олександр Сирський заявив, що знає, як перемогти у війні з Російською Федерацією. Також Сили оборони мають намір повернути окупований агресором Крим.

Нагадаємо, нещодавно головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав східний фронт. Він розповів про ситуацію на напрямках і найгарячіших ділянках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2024 11:44