Олександр Сирський на східному фронті. Джерело: Генштаб ЗСУ

Що варто зробити, аби зупинити наступ росіян: відповідь Сирського

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський відвідав східний фронт. Він розповів про ситуацію на напрямках і найгарячіших ділянках.

Про це Олександр Сирський повідомив у своїх соціальних мережах.

"Ворог не зважає на доволі високий рівень втрат та продовжує рватися в напрямку Покровська. Жорсткі бої тривають в Красногоровці, в районах Прогреса, Залізного, Північного, Часового Яра. Окупанти не полишають спроб захопити Стельмахівку, Макіївку, атакують наші позиції в Іванівському, Кліщіївці, намагаються захопити острови пойми лівого берега річки Дніпро. Фактично по всьому фронту відбуваються активні бойові дії різної інтенсивності", — зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ також розповів, що зустрівся з командирами бригад, які обороняються на напрямках. Вони обговорили питання щодо підвищення ефективності дій Сил оборони, поповнення втрат серед військових, забезпечення боєприпасами, розв'язання проблемних питань.

"Що ми можемо та маємо зробити для того, аби зупинити наступ ворога? Відповідь одна: ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених в інженерному плані рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких ми маємо перевагу. А також опанування нових способів знищення розвідувальних БпЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та fpv-дронів", — наголосив Олександр Сирський.

За його словами, важливе значення має підготовка штабів всіх рівнів, з метою максимального використання бойових можливостей військ та мінімізації наших втрат. Тому цього разу він також перевірив хід підготовки резервів до участі у бойових діях.

"Варто використовувати нашу перевагу у застосуванні бойових дронів та fpv-дронів у знищенні БпЛА противника", — підсумував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що, за інформацією Генерального штабу Збройних сил, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила майже 568 тисяч своїх військових. За минулу добу ця цифра зросла приблизно на 1050 мертвих окупантів. Також українські військові знищили велику кількість бойової техніки рашистів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2024 10:21