Скріншот із відео

Росія має дозволити незалежне міжнародне розслідування смерті Навального, — Боррель

Верховний представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Європейський Союз обурений смертю російського опозиційного політика Олексія Навального. Він наголосив, що остаточна відповідальність за смерть опозиціонера лежить на російському диктатору Володимиру Путіну та російській владі.

Відповідна заява опублікована на сайті Європейської ради.

"Сьогодні в Раді закордонних справ ми висловили наші найглибші співчуття його дружині Юлії Навальній, їхнім дітям, родині, друзям і всім тим, хто працював з ним на благо своєї країни", — наголосив Боррель.

Європейський високопосадовець наголосив, що Росія має дозволити незалежне та прозоре міжнародне розслідування обставин раптової смерті Навального.

"ЄС докладе всіх зусиль, щоб притягнути до відповідальності політичне керівництво та владу Росії в тісній координації з нашими партнерами; і стягувати додаткові витрати за свої дії, в тому числі через санкції", — пообіцяв Боррель.

Також у своїй заяві Боррель закликав негайно звільнити всіх людей, які були затримані в Росії на акціях памʼяті Олексія Навального. До того ж він зауважив, що Навальний упродовж усього свого життя демонстрував неймовірну мужність, а "Путін і його режим боялися його".

"Несподівана та шокуюча смерть пана Навального є ще одним свідченням прискорення та систематичних репресій у Росії. Європейський Союз повторює свій заклик до Росії негайно та беззастережно звільнити всіх інших політв’язнів, у тому числі Юрія Дмитрієва, Володимира Кара-Мурзу, Іллю Яшина, Олексія Горінова, Лілію Чанишеву, Ксенію Фадєєву, Олександру Скочиленко та Івана Сафронова", — резюмував верховний представник Європейського Союзу.

Нагадаємо, за даними російського опозиційного видання Sota, Олексія Навального, який помер у колонії 16 лютого, починаючи із серпня 2023 року поступово отруювали

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 23:30