Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Росія має зазнавати втрат щодня": Зеленський заслухав доповіді Сирського й Умєрова

Російська армія повинна зазнавати втрат щодня, лише таким чином можна наблизити такий потрібний для нас мир. Окрім того, в пріоритетах — захист українського неба новими засобами протиповітряної оборони.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час традиційного вечірнього відеозвернення.

"Щойно відбулася доповідь головкома Сирського — про найбільш гарячі точки фронту. Часів Яр та інші ключові напрямки на Донеччині: Покровський, Курахівський, а також Харківщина — Купʼянський напрямок. Наші позиції, наші результати", — зазначив він.

Президент подякував кожному солдату, кожному командиру, всім бойовим підрозділам, які насправді влучні та стійкі. Він додав, що головнокомандувач ЗСУ також доповів і щодо ураження цілей на окупованій території — йшлося про реалізовані операції та підготовку запланованих.

"Російська армія повинна зазнавати втрат щодня, і кожен такий день — російських втрат — наближає для нас такий потрібний мир", — переконаний Зеленський.

Він також поінформував про розмову з міністром оборони Рустемом Умєровим. Ключова тема — це протиповітряна оборона.

"Ми робимо все можливе, контактуємо з усіма можливими партнерами, щоби збільшити захист неба — збільшити кількість та якість систем ППО в руках наших воїнів. Кожен лідер і кожна країна, які в цьому допомагають, є справжніми рятівниками життя", — наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив в ефірі NBC News, що якщо надання американської допомоги затягнеться, то Україна зазнає втрат. Зброя українським Силам оборони потрібна якомога швидше, оскільки ситуація на фронті дуже напружена.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 17:59