Фото: Flickr

"Росія може дійти до Дніпра і захопити Одесу": Маск знову оскандалився заявами про війну в Україні

Американський мільярдер й винахідник Ілон Маск, який вже неодноразово робив скандальні заяви щодо війни в Україні, видав черговий "страхітливий прогноз". На його думку, російська армія може "дійти до Дніпра" й окупувати Одесу, якщо війна триватиме якомога довше".

У своїй соцмережі Х він написав, що "це було трагічною втратою життя для України атакувати більшу армію, яка мала глибоку оборону, мінні поля та сильнішу артилерію, коли Україні не вистачало броні чи переваги в повітрі".

"Будь-який дурень міг це передбачити. Рік тому я рекомендував Україні закріпитися і задіяти всі ресурси для оборони. Навіть тоді важко утримувати землю, яка не має сильних природних бар’єрів", — висловився він.

Маск визнав, що Росія не здатна захопити усю країну, адже місцевий опір буде надзвичайно сильним, але, вважає, що "Росія точно отримає більше землі, ніж вона має сьогодні". На його думку, це станеться за умови, "чим довше триватиме війна".

"Тим більше території завойовуватиме Росія, поки не дійде до Дніпра, який важко подолати. Але якщо війна триватиме досить довго, впаде і Одеса. Чи втратить Україна весь доступ до Чорного моря чи ні, на мій погляд, справжнє питання, яке залишається відкритим. Я рекомендую врегулювання шляхом переговорів до того, як це станеться", — написав він.

Нагадаємо, що Маск регулярно робить заяви, підігруючи Кремлю. Так, нещодавно він висловився, що Україна перебуває у програшній позиції у війні й закликав до укладення "мирної угоди" з Росією. Крім цього, він вважає, що російський диктатор Володимир Путін не може програти у російсько-українській війні. Він також виступив проти ухвалення законопроекту Сенату США щодо виділення допомоги Україні.

До того ж Маск публічно погодився, що Донбас та Крим мають стати частиною країни-агресора. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 01:19