Ілон Маск. Фото: соцмережа Х (Twitter)

Маск підіграв Путіну й зробив скандальну заяву щодо допомоги Україні

Американський мільярдер Ілон Маск заявив, що президент Росії Володимир Путін не може програти у російсько-українській війні. Він також виступив проти ухвалення законопроекту Сенату США щодо виділення допомоги Україні.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на слова Маска під час форуму X Spaces.

За словами Маска, "немає жодного шансу", що російський президент Володимир Путін може програти у війні в Україні. Таким чином він погодився з коментарем одного зі спікерів, який заявив, що ті, хто очікує на перемогу України у цій війні, "живуть у світі фантазій".

Ілон Маск висловив сподівання, що американці зв'яжуться зі своїми конгресменами щодо виділення фінансової допомоги Україні. 

"Ці витрати не допомагають Україні. Продовження війни не допомагає Україні", заявив американський мільярдер. 

Також мільярдер сказав, що його іноді звинувачують у тому, що він захищає Путіна, але назвав це звинувачення "абсурдним". Він сказав, що його компанії, "напевно, зробили більше для підриву Росії, ніж будь-хто інший".

Крім того, Маск сказав, що він зацікавлений у тому, щоб "зупинити загибель людей по обидва боки війни", але не думає, що це можна зробити шляхом усунення Путіна. 

"Тим, хто хоче зміни режиму в Росії, слід подумати про те, хто та людина, яка може усунути Путіна, і чи буде ця людина миротворцем? Напевно, ні", зазначив Маск, додавши, що така людина, ймовірно, буде "ще більш жорсткою, ніж Путін".

Нагадаємо, днями Ілон Маск заявив, що жоден Starlink не продавався прямо чи опосередковано до Росії. Раніше в компанії американського мільярдера запевнили, що Starlink не працює в Росії й що туди не відправляли жодного обладнання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.02.2024 09:25