Фото: "Мілітарний"

Росія може здійснити провокацію на НПЗ у Білорусі, — Центр протидії дезінформації

Під час атак по Україні російські безпілотники продовжують залітати на територію Білорусі. Цілком ймовірно, що країна-агресор може здійснити провокацію на нафтопереробному заводі в сусідній державі.

Про це у Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко.

Він зазначив, що сім дронів росіян за ніч пролетіли територією Білорусі, а за вересень таких було 30. Також був зафіксований навіть удар БпЛА "Шахед" поблизу Мозиря, де є нафтопереробний завод.

"Все йде до того, що Росія таки здійснить провокацію проти Білорусі, внаслідок якої можуть постраждати як цивільні, так і сам НПЗ. І це свідомі дії росіян", — написав Коваленко.

Раніше моніторингова група "Беларуски Гаюн" повідомляла, що 3 жовтня на території Білорусі вибухнув російський ударний дрон-камікадзе типу "Шахед".

Нагадаємо, вдень 3 жовтня російські ударні безпілотники також залетіли в Білорусь. Якраз у цей момент у небі перебував гелікоптер із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. За попередніми даними, гелікоптер летів до Микашевичів.

Варто зазначити, що упродовж липня в повітряний простір Білорусі залітали дев’ять російських БпЛА типу Shahed-131/136, які запускалися під час ракетних ударів по території України. Один із них вибухнув, інший — зник.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 18.10.2024 11:43