Фото ілюстративне. Джерело: "АрміяInform"

Три "шахеди" залетіли в Білорусь під час перебування в небі гелікоптера Лукашенка

У четвер, 3 жовтня, російські ударні безпілотники залетіли в Білорусь. Якраз у цей момент у небі перебував гелікоптер із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн". ЇЇ представники посилаються на інші джерела — eRadarrua та War_monitor.

Стверджується, що приблизно о 12:55 три "шахеди" залетіли з Чернігівської області України у напрямку Гомельської області Білорусі.

"Відомо, що два з них перелетіли в районі Нової Гути та рухалися курсом на Гомель, ще один зайшов у районі Лоєва та рухався у напрямку Хвойників", — зазначив "Беларускі Гаюн".

Окрім того, наголосили вони, в небі над Білоруссю в той же момент перебував і вертоліт із Лукашенком, який прямував південним курсом із резиденції "Озерний". За попередніми даними, гелікоптер летів до Микашевичів.

Про те, що якийсь із дронів і гвинтокрил білоруського диктатора наблизилися один до одного, інформації немає. Найімовірніше, все обійшлося. Однак сама собою ситуація, на думку експертів, має вигляд форс-мажору.

Нагадаємо, що російські окупанти завдали удару по території України ударними БпЛА. Усього радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 105 ворожих дронів. Сили оборони збили 78 безпілотників, ще 23 дрони втрачені локаційно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.10.2024 14:19