Фото: росЗМІ

Росія надає перевагу просуванню на Сході України, а не захисту Курщини, — ISW

Кремль запустив інформаційну кампанію, спрямовану на те, щоб виправдатися перед своєю внутрішньою аудиторією за те, що Росія надає перевагу збереженню ініціативи на Сході України, а не негайному витісненню українських військ з Курської області.

Про це повідомили американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За словами фахівців, на сьогодні влада країни-агресорки намагається налаштувати росіян на ухвалення обмеженої української присутності в Курській області як "нової норми". Зокрема, Кремль за допомогою пропаганди хоче змусити громадян чекати, доки армія РФ поверне собі ці території "після неминучої поразки України" на Сході, а вже тоді перейде до захисту Курщини.

До того ж, як зауважили в Інституті, уряд РФ всіляко намагається перенаправляє занепокоєння росіян щодо Курської області в іншу течію. Для цього влада перемикає увагу суспільства на акції гуманітарної допомоги для постраждалих жителів регіону.

Крім того, аналітики вважають, що Кремль також може спробувати використати висвітлення пропагандистські ЗМІ свого багатомісячного наступу на сході України, як зброю для просування кампанії з інформування про наступ ЗСУ на російській території.

"Можливо, Кремль використовує цю кампанію з повідомленнями, щоб дати собі час і простір, щоб відповісти на українське вторгнення в Курську область після досягнення своїх наступальних цілей на сході України", — йдеться у повідомленні.

Натомість в Інституті додали, що диктатор Путін вимагає, щоб армія РФ відбила наступ ЗСУ на Курщину, не жертвуючи стабільністю свого режиму, не знижуючи пріоритет наступу окупантів на Сході України та не звільняючи своїх некомпетентних, але відданих йому помічників.

"Це відповідає нашим оцінкам щодо пріоритетності для Кремля наступати на українському фронті, а також нездатності Путіна динамічно коригувати цілі та його небажання ризикувати. Повідомлений підхід Кремля до командних змін, мабуть, відповідає моделі Путіна утримуватися від зміни командування доти, поки він не перестане активно зіштовхуватися з кризою", — додали в ISW.

Нагадаємо, 21 серпня бійці Збройних сил України досягнули хороших результатів щодо поповнення обмінного фонду. Вони показали кадри з Курської області, де воюють наші захисники.

Додамо, аналітики авторитетного видання Bloomberg зазначили, що головною метою Курського наступу є активізація підтримки союзників і спроба переконати західних лідерів зняти обмеження на використання своїх далекобійних ракет проти цілей на російській землі. За цих умов операція може досягти величезних результатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.08.2024 07:11