Фото: росЗМІ

Росія не досягла цілей у створенні міграційної кризи на кордоні з Фінляндією, — аналітики

Спроба Росії штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні, схоже, зазнає невдачі. Це сталось через швидку реакцію влади Фінляндії. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив 27 листопада, що уряд Фінляндії закриє останній прикордонний перехід з Росією "у разі потреби", і повідомив, що уряд країни готовий вжити невказаних додаткових заходів у відповідь на штучно створену Росією міграційну кризу. Раніше Фінляндія закрила три контрольно-пропускні пункти на фінсько-російському кордоні, залишивши відкритим тільки північний прикордонний перехід. Декілька інших представників уряду Фінляндії також заявили про свою підтримку закриття всього кордону з Росією.

Російське інсайдерське джерело повідомило, що перший заступник глави адміністрації президента Росії Сергій Кирієнко доручив голові МВС Росії Володимиру Колокольцеву зібрати мігрантів з Близького Сходу, Африки та інших регіонів і відправити їх до фінського кордону. Інсайдерське джерело поскаржилося, що фінська прикордонна влада не дозволила більшості мігрантів перетнути кордон з Фінляндією і що тепер російська влада повинна розселити мігрантів у Росії.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Варто відзначити, що рішення влади Фінляндії обмежити перетин східного кордону з Російською Федерацією через ситуацію зі зростанням кількості біженців та мігрантів знайшло підтримку у Європейській раді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.11.2023 09:50