Фото: росЗМІ

Росія використовує тактику гібридної війни на кордоні з Фінляндією: ISW назвав мету

Росія використовує тактику гібридної війни, щоб штучно створити міграційну кризу на фінському кордоні.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що Кремль має намір на фінсько-російському кордоні повторити тактику, яку Росія та Білорусь використовували у 2021 році на кордоні з Польщею. Тоді Кремль скористався сфабрикованою кризою 2021 року, щоб помилково звинуватити НАТО в агресії проти Білорусі. 

"Очевидна тактика гібридної війни РФ на російсько-фінському кордоні схожа на створення Росією й Білоруссю кризи на польському кордоні у 2021 році та, ймовірно, так само спрямована на дестабілізацію НАТО. Раніше ISW заявляв, що Кремль уможливив або, можливо, безпосередньо контролював штучне створення Білоруссю мігрантської кризи на кордоні з Польщею у 2021 році, коли білоруські силовики допомогли тисячам мігрантів перетнути білоруський кордон із Польщею. Кремль використав штучно створену кризу 2021 року, щоб неправдиво звинуватити НАТО в агресії проти Білорусі", — йдеться у повідомленні.

У РФ неодноразово заявляли, що прийматимуть будь-які контрзаходи, які вважають за необхідне, для забезпечення власної безпеки. Фахівці наголошують, що створення міграційної кризи у Фінляндії — це один із кроків щодо дестабілізації політичної ситуації в країнах НАТО.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.11.2023 07:56