Фото: Вікіпедія

Президент Болгарії звинуватив Україну у війні з РФ: з'явилась реакція посольства

Російська Федерація продовжує бойові дії проти українського народу. Водночас Україна докладає всіх можливих зусиль для відновлення миру.

Відповідне повідомлення з'явилось у Facebook Посольства України в Болгарії.

Лідер Болгарії Румен Радєв звинуватив Україну в "наполяганні" на веденні війни, яку почала проти неї Російська Федерація.

"Україна наполягає на продовженні цієї війни, але рахунок розплачується вся Європа", — сказав президент Болгарії.

Варто відзначити, що це нова теза глави держави щодо війни в Україні. Досі Радєв закликав Болгарію дотримуватися позиції "нейтралітету".

Реакція української сторони з'явилась миттєво.

"Посольство України в Республіці Болгарія категорично заявляє, що Україна докладає всіх можливих зусиль для відновлення миру. Український народ, починаючи з 2014 року, героїчно захищав та підтримував свою територіальну цілісність та державний суверенітет", — йдеться в заяві.

Посольство наголошує, що перекладання провини за розв'язання війни на Україну, яка зазнала віроломного нападу з боку північного сусіда, є однією з найпоширеніших підвалин російської пропаганди та гібридної війни в Європі.

"Лише кремлівський режим та його поплічники уникають називати війну Росії проти України словом "війна", маскуючи російську агресію та геноцид проти українського народу під формулюваннями "конфлікт" та "спецоперація", — додали в посольстві.

Нагадаємо, що це вже не перша скандальна заява президента Болгарії Румена Радєва. Так, під час візиту президента Володимира Зеленського 6 липня до Софії він уникав слова "війна", а повномасштабне вторгнення Росії називав "конфліктом".

Варто відзначити, що під час візиту Зеленський разом з прем’єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим підписали Спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 20:45