Фото: РИА Новости

Росія не вивела у Чорне море ракетоносії: названо причину

У неділю, 26 лютого, Російська Федерація не вивела у Чорне море жодного ракетоносія через шторм. Попри негоду, росіяни за декілька годин можуть підготувати та вивести ракетоносії для атаки.

Таку заяву зробила начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Згідно з наявною інформацією, 25 лютого у Чорному морі на чергуванні був один носій ракет ворога, проте ввечері його завели у місце базування.

"Кораблі РФ утискаються ближче до Східного узбережжя Криму. Вони все далі й далі відсовуються від підконтрольного Україні берега. Тому що усвідомлюють, що далекобійна зброя все ближче та ближче", — додала Гуменюк.

Речниця попередила, що, попри шторм, загроза нікуди не зникла, адже окупанти за короткий проміжок часу можуть підготувати та вивести ракетоносії.

"Цілком імовірно, що ворог застосовує тактику приспання пильності. Як пам'ятаєте в тій притчі: вовк, вовк, а потім ніхто не допомагає. Вони намагаються вимотувати психологію та психіку нашого населення постійними обстрілами, активністю авіації, а потім зненацька можуть завдавати удару", — пояснила Гуменюк.

Раніше повідомлялось, що Збройні сили України намагатимуться від'єднати Крим від материкової Росії під час контрнаступу. Головною метою наших військ є деокупація усіх територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.02.2023 09:42