Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія перебільшує свої успіхи в Курській області: аналітики пояснили, для чого це Кремлю

Для того, щоби переконати росіян у здатності російських військ придушити операцію Збройних сил України на території Росії, Кремль продовжує перебільшувати свої успіхи в Курській області. Зокрема, низку таких заяв зробив російський диктатор Володимир Путін.

До такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War). Наприклад, у п'ятницю, 25 жовтня, Путін дав інтерв'ю каналу "Росія 1". У ньому він відповів на запитання про свої попередні заяви про те, що російські війська начебто "заблокували" близько 2 000 українських солдатів в Курській області.

Під час розмови з пропагандистом диктатор заявив, що українські війська, які нібито "оточені", "навіть не розуміють, що вони оточені".

Крім того, за словами Путіна, українські війська втратили контроль над оточеними підрозділами. Також він наголосив, що Міноборони Росії публічно не повідомляло про заявлене успішне проникнення Росії на деякі українські позиції в Курській області.

Аналітики зауважили, що кремлівський диктатор знову не зміг визнати, що український виступ у Курській області простягається від українсько-російського міжнародного кордону та що ЗСУ можуть вільно перетинати ділянку цього кордону, яка зараз перебуває під контролем України.

На думку аналітиків Інституту вивчення війни, перебільшені дані Путіна про українські втрати, ймовірно, є частиною його спроби виправдати нездатність Росії рішуче відбити операцію ЗСУ в Курській області майже через три місяці в контексті ймовірного швидкого розгортання військ КНДР для ведення бойових дій у цьому районі.

Нагадаємо, що, за висновками ISW, Володимир Путін і надалі твердо дотримується своєї "теорії перемоги". В останніх заявах він дав зрозуміти, що західна "втома від України" заохочує Росію продовжувати війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.10.2024 10:33