Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW проаналізували ситуацію в Курській області і опублікували мапу бойових дій

Ситуація в Курській області станом на 24 жовтня залишається динамічною. Російська та українська армії активно діють практично по усій лінії фронту в межах цього регіону.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Пов'язаний із Кремлем російський мілітарист заявив 23 жовтня, що українські війська зберігають позиції вздовж залізничної лінії на південь від Нового Шляху (на південь від Глушково) у Глушківському районі на захід від головного українського виступу в Курській області.

Українські сили нещодавно просунулися на південний схід від Коренево в межах головного українського виступу в Курській області на тлі російських атак, що продовжуються, в цьому районі 24 жовтня. Геолокаційні кадри, опубліковані 24 жовтня, показують, що українські сили нещодавно просунулися вздовж річки Снагость на північ від Дар'їно і, ймовірно, зберігають позиції в Дар'їно та Миколаєво-Дар'їно (обидва на південний схід від Коренево).

Ситуація в Курській області станом на 24 жовтня залишається динамічною

Мапа: ISW

Російський мілблогер заявив, що російські сили просунулися у районі між Шептуковкою і Хитровкой (обидва на схід від Коренево) і просунулися на захід від Толстого Лугу (на південь від Коренево) у бік Зеленого Шляху (південно-схід від Коренево). Однак ISW не виявив підтвердження цієї заяви. Російські мілблогери заявили, що російські сили контролюють західну половину Новоіванівки (південно-схід від Коренево) і що українські сили діють на східній околиці населеного пункту. 

Російські джерела, включно з міністерством оборони Росії, заявили, що українські сили атакували на південний схід від Коренево в районі Дар'їно, Обухівки, Нижнього Клина, Любимівки, Зеленого Шляху та Новоіванівки та південніше Суджі в районі Плехово. Повідомляється, що підрозділи російського 137-го повітряно-десантного полку (106-та дивізія) брали участь у захопленні Любимівки. Повідомляється, що підрозділи російської 83-ї окремої бригади діють у районі Дар'їно, а підрозділи восьмої роти невказаного мотострілецького полку, підпорядкованого російським повітряно-космічним силам, діють в районі Ольгівки (на схід від Коренево).

Українська бригада, що діє на Курському напрямку, 24 жовтня повідомила, що українські сили знищили російську ЗРК "Стріла-10" за допомогою безпілотника.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни переконані, що глава Кремля Володимир Путін спробував продемонструвати впевненість Росії у здатності його військових відбити українське вторгнення до Курської області на прес-конференції після саміту БРІКС 24 жовтня. Слова диктатора про "оточення ЗСУ" та українські втрати на Курщині є "сильно перебільшеними".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 11:14