Фото: росЗМІ

В ISW відреагували на заяви Путіна про "часткове оточення" ЗСУ в Курській області

Глава Кремля Володимир Путін спробував продемонструвати впевненість Росії у здатності його військових відбити українське вторгнення до Курської області на прес-конференції після саміту БРІКС 24 жовтня. Слова диктатора про "оточення ЗСУ" та українські втрати на Курщині є "сильно перебільшеними".

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Як зазначають аналітики, Путін заявив, що російські війська оточили близько 2000 українських солдатів, які тепер "заблоковані" у Курській області. Диктатор, зокрема, не визнав, що український виступ на Курщині простягається від українсько-російського міжнародного кордону і що українські війська можуть вільно перетинати ділянки кордону, які перебувають під контролем України. 

Путін також заявив, що українські війська втратили близько 26 тисяч осіб особового складу під час операції в Курській області за останній місяць — ймовірно, сильне перебільшення.

БРІКС — міждержавне об'єднання, створене у 2006 році. Російська Федерація з 1 січня обіймає посаду голови організації. Крім країни-агресорки, а також Бразилії, Індії, Китаю та ПАР, з початку 2024 року до БРІКС приєдналися Єгипет, Ефіопія, Іран, ОАЕ та Саудівська Аравія.

Нагадаємо, аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що під час саміту БРІКС кремлівський диктатор Володимир Путін, можливо, намагатиметься створити механізми для посилення своїх військових сил в Україні.

Раніше повідомлялось, що російський диктатор Володимир Путін на прес-конференції за підсумками саміту БРІКС відзначився багатьма резонансними заявами про війну з Україною. Він, зокрема, заявив про "часткове оточення" української армії на Курщині, а також про готовність до переговорів з Україною з урахуванням "реалій на землі".

Як зазначили аналітики ISW, Кремль намагається подати саміт БРІКС у Казані, Республіка Татарстан, як свідчення широкої міжнародної підтримки Росії, особливо для внутрішньої аудиторії. Проте російському диктатору Володимиру Путіну не вдалось досягнути своїх цілей за підсумками цього саміту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 08:01