Фото: росЗМІ

Саміт БРІКС у Росії: аналітики розкрили головний задум Путіна

У Росії 22 жовтня стартував 16-й саміт БРІКС. У ході заходу кремлівський диктатор Володимир Путін, можливо, намагатиметься створити механізми для посилення своїх військових сил в Україні.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці зауважили, що до Казані прибули 36 світових лідерів, у тому числі з Китайської Народної Республіки (КНР), Індії, Південної Африки та Ірану. До того ж на саміт приїхали й генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, міністр торгівлі і промисловості Талібану Нуруддін Азізі, віце-прем'єр-міністр Сербії Александар Вулін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган та інші світові лідери.

На полях саміту російський диктатор вже провів деякі двосторонні перемовини зі світовими лідерами. Так, за даними аналітиків, Путін зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, щоб обговорити багатогранні відносини між країнами. 

Крім того, очільник Кремля зустрівся із прем'єр-міністром Індії Нарендрою Моді та президентом ПАР Сирілом Рамафосою, з якими обговорив двосторонні відносини, створення багатополярного світового порядку та використання національних валют у взаємних торгівельних розрахунках. 

"Росія, ймовірно, використає саміт БРІКС як можливість продемонструвати свої зусилля щодо зміцнення глобальних зв’язків із незахідними державами та, можливо, встановити угоди та торгівельні механізми, за допомогою яких вона зможе підтримувати свої військові зусилля в Україні шляхом пом’якшення впливу західних санкцій", — вважають в Інституті.

БРІКС — міждержавне об'єднання, створене у 2006 році. Російська Федерація з 1 січня обіймає посаду голови організації. Крім країни-агресорки, а також Бразилії, Індії, Китаю та ПАР, з початку 2024 року до БРІКС приєдналися Єгипет, Ефіопія, Іран, ОАЕ та Саудівська Аравія.

Нагадаємо, 20 жовтня стало відомо, що бразильський президент Луїс Інасіу Лула да Сілва скасував свою поїздку на саміт БРІКС до Росії. Офіційна причина — проблеми зі здоров’ям. Проте президент Бразилії приєднається до саміту БРІКС в онлайн-форматі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.10.2024 07:10