Луїс Інасіу Лула да Сілва. Джерело: lula.com.br

Бразильський президент Лула відмовився від поїздки до Путіна на саміт БРІКС: що сталося

У неділю, 20 жовтня, стало відомо, що бразильський президент Луїс Інасіу Лула да Сілва скасував свою поїздку на саміт БРІКС до Росії. Офіційна причина — проблеми зі здоров’ям.

Таку інформацію оприлюднив CNN Brasil. Журналісти посилаються на медичний бюлетень, в якому йдеться про те, що Луїс Інасіу Лула да Сілва отримав травму голову, а саме — "різано-тупу рану в потиличній області".

Медійники додали, що команда, яка обслуговувала президента, порекомендувала йому не здійснювати далеких авіаперельотів. Таким чином поїздку до Казані скасували. Зараз Лула да Сілва залишається під наглядом медичної бригади.

Водночас йому дозволили виконувати інші повсякденні завдання, тому президент Бразилії приєднається до саміту БРІКС в онлайн-форматі.

"Через травму Лула не поїде на саміт БРІКС у Казані (Росія). Голова виконавчого комітету візьме участь у засіданні в режимі відео-конференції. Він мав піднятися на борт цієї неділі, о п’ятій годині вечора", — йдеться в офіційному повідомленні.

До речі, 18 жовтня стало відомо, що Путін відмовився їхати на саміт G20 до Бразилії, де його можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. При цьому він заявив, що рішення цього суду "легко обійти".

Нагадаємо, що декілька днів тому генеральний прокурор України Андрій Костін закликав бразильську владу заарештувати кремлівського диктатора Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду, якщо той раптом вирішить приїхати в Бразилії. Однак згодом з’ясувалося, що такого візиту не відбудеться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.10.2024 22:56