Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін остаточно вирішив, чи їхати на саміт G20, де його могли би заарештувати

Кремлівський диктатор Володимир Путін заявив, що не поїде на саміт G20 до Бразилії. Як відомо, ця країна є учасницею Римського статуту та мала б заарештувати його за ордером Міжнародного кримінального суду.

Про відмову від поїздки Володимир Путін сказав на зустрічі з журналістами країн БРІКС у п’ятницю, 18 жовтня. Його цитують російські пропагандистські ресурси.

На запитання, чи не боїться він арешту в Бразилії за ордером Міжнародного кримінального суду, Путін відповів теж запитанням: "Що ж, я спеціально туди приїду, щоби порушити нормальну роботу цього форуму?"

"Ми ж прекрасно всі розуміємо, що навіть якщо виключити цей Міжнародний кримінальний суд, то всі розмови будуть тільки про це. Фактично зірвемо роботу "двадцятки". Навіщо?" — додав він.

Кремлівський диктатор пообіцяв знайти того, хто "на високому рівні гідно представить інтереси нашої країни в Бразилії".

Володимир Путін пропустив тогорічний саміт G20 у столиці Індії, уникаючи можливого політичного осуду та будь-якого ризику арешту за ордером Міжнародного кримінального суду.

Бразильський президент Лула да Сілва раніше заявив, що запросить керівника Росії на цьогорічний саміт, при цьому Бразилія також відверто заявляла, що "навряд чи" виконає ордер на арешт. Водночас у червні Путін поїхав у Монголію, яка теж є учасницею Римського статуту, й уникнув арешту.

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Андрій Костін закликав бразильську владу заарештувати Володимира Путіна за ордером Міжнародного кримінального суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.10.2024 19:59