Фото ілюстративне. Джерело: Вікіпедія

Росія перекидає до Білорусі військові гелікоптери: які сили окупантів там зосереджені

У суботу, 25 травня, у Білорусь прибуло два військові гелікоптери Російської Федерації. Вони приземлилися на аеродромі "Барановичі", де також розташовані два розвідувальні російські літаки Су-24МР і щонайменше чотири винищувачі Су-30СМ.

Подробиці повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у своєму Telegram-каналі. Таким чином, це перші та поки що єдині військові гелікоптери з моменту виведення вертолітного угруповання збройних сил РФ з Білорусі в серпні 2023 року.

"Отже, зараз на аеродромі в Барановичах постійно знаходяться два розвідувальні літаки Су-24МР і щонайменше чотири винищувачі Су-30СМ ВКС РФ, один вертоліт Мі-24 та один вертоліт Мі-8 ВКС РФ. Також на аеродромі "Ліда" присутній літак Іл-22ПП ВКС РФ", — йдеться у повідомленні моніторингової групи.

Як зазначає джерело, ще два винищувачі ВКС РФ, які прилітали для супроводу бортів-близнюків Путіна, залишили Білорусь разом із літаками диктатора вночі 25 травня.

У суботу, 25 травня у Білорусь прибуло два військові гелікоптери Російської Федерації

Інфографіка: моніторингова група "Беларускі Гаюн"

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 25 травня президент Володимир Зеленський повідомив, що українські військовослужбовці знищили російський літак Су-25 у Донецькій області.

Також 22 травня Сили оборони збили російський штурмовик Су-25 на Покровському напрямку. Саме на цьому відтинку ворог проводив наймасштабніший наступ на позиції українських воїнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2024 13:42