Фото: Вікіпедія

Росія перекинула системи ППО з Курильських островів на війну в Україні

Російська Федерація забрала з Курильських островів зенітні ракетні комплекси протиповітряної оборони, які базувалися там з 2020 року. Їх могли перекинути для використання у війні в Україні.

Про це інформує японське агенство Kyodo News з посиланням на супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies.

На те, що системи ППО зникли з островів, звернув увагу військовий експерт Ю Коїдзумі з Токійського університету. Він вказав, що на території військового об’єкту, який розташований на Сахаліні в Касатській затоці та поблизу Південно-Курильська, зберігалися комплекси С-300В4. Також Коїдзумі зазначив, російські військові забрали з Курильських островів старі танки й артилерію. За його словами, зброя, яка зберігалися на військовому об’єкті на Сахаліні, вирушить на фронт в Україні.

Ю Коїдзумі повідомив, що в Україну також прямують війська з Далекого Сходу. За його словами, елітна бригада морської піхоти, що базується у Владивостоці, зазнала значних втрат у боях, а деякі жителі островів Ітуруп та Кунаширі загинули після мобілізації.

"Російські військові використовують усі озброєння, що є в їхньому розпорядженні, що є свідченням їх активної участі у війні", — сказав Коїдзумі.

Ітуруп і Кунашир входять до чотирьох спірних островів, які Японія називає Північними територіями й керує. На них претендує Росія — вона називає їх Південними Курилами.

Нагадаємо, в останньому звіті британської розвідки вказувалося, що російська протиповітряна оборона не змогла впоратись з атакою безпілотників, яка трапилась напередодні, 30 серпня. Дрони-камікадзе завдали щонайменше пʼять ударів по території РФ. Аналітики наголошували, що цілком ймовірно, що Росії доведеться розглянути можливість встановлення додаткових систем ППО на аеродроми, які, на її думку, наражаються на ризик атак БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 00:15