Фото ілюстративне зі соцмереж

Росія посилила атаки на Донеччині: британська розвідка проаналізувала ситуацію навколо Часового Яру

Російські окупанти досягнули невеликих успіхів у районі Часового Яру в Донецькій області. І загалом у квітні Росія збільшила кількість атак на сході України.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що у квітні 2024 року російські атаки на сході України збільшилися на 17% порівняно з березнем 2024 року. З них понад три чверті відбулися в районі Авдіївки, Часового Яру та Мар'їнки.

При цьому, за версією аналітиків, атак біля Часового Яру стало значно більше — їх кількість зросла на 200% з березня по квітень.

Мапа фронту. Джерело: deepstatemap.live

Мапа фронту. Джерело: deepstatemap.live

"Попри значне збільшення атак на цьому напрямку, Росія досягнула лише незначних тактичних успіхів у цьому районі протягом квітня та майже напевно зазнала великих втрат", — підсумували у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, нещодавно політолог, доброволець підрозділу "Грім" військовослужбовець 41 ОМбр Кирило Сазонов заявив, що найболючішим питанням практично у всіх бригадах, які зараз обороняють Часів Яр на Донеччині, є кадри, вправних бійців катастрофічно бракує. Розташування міста зручне, воно на висоті, однак тих, хто має його захищати, не вистачає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 13:23