Фото: ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія продовжить змушувати призовників підписувати контракти, щоб відправляти їх на війну, — британська розвідка

Москва продовжує змушувати призовників підписувати контракти з армією. Такий підхід допомагає Кремлю поповнювати війська для ведення війни з Україною.

Як повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки, з 1 жовтня у Росії стартує осінній призов.

Зазначається, що російські чоловіки віком до 30 років зобов'язані відслужити один рік в армії. Втім, російський уряд стверджує, що не залучає до війни призовників. Водночас, згідно з даними британської розвідки, у серпні 2024 року російські призовники брали участь у бойових діях на території Курської області.

"Зокрема, батьки деяких солдатів висловили занепокоєння, що їхніх синів відправили воювати після того, як вони відслужили менш ніж чотири місяці", — зауважили у розвідці.

Відомо, що згідно з російським законодавством, призовники можуть служити в зоні бойових дій, якщо вони відбули чотири місяці служби та пройшли підготовку за відповідною спеціальністю. Так, реакція сімей призовників на їх відправлення "на захист Росії" підсилює занепокоєння Кремля щодо відправлення таких солдатів на війну до України.

"Проте російська влада, швидше за все, продовжить змушувати призовників підписувати контракти після закінчення служби, щоб забезпечити стабільне постачання особового складу для війни в умовах високого відтоку кадрів", — наголосили у британській розвідці.

Британська розвідка про російських призовників

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, раніше у британській розвідці повідомляли, що російська окупаційна армія штурмує Вугледар Донецької області з трьох сторін. Зазначається, що, ймовірно, впродовж наступного тижня ситуація на цьому напрямку суттєво не зміниться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2024 13:38