Фото: росЗМІ

ISW: Кремль відправив у Курську область спецназ, але зіткнувся з проблемами

Країна-агресорка відправила на фронт у Курську область спецпризначенців Федеральної служби безпеки Росії. Вони безуспішно намагаються координувати бойові завдання з військовими, що стало несподіванкою для Кремля.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці зауважили, що спецпризначенці ФСБ, які мають нібито провести контртерористичну операцію в Курській області, не мають для цього необхідної підготовки.

"Спецназ ФСБ зазвичай проводив контртерористичні операції проти невеликих терористичних груп і, ймовірно, не має достатньої підготовки та обладнання, необхідних для реагування на українські підрозділи, які проводять комбіновані збройні атаки", — йдеться у звіті ISW.

Водночас опозиційне видання РФ "Новая газета Европы" ідентифікувало військовослужбовця спецпідрозділу ФСБ, який загинув у боях у Курській області в серпні 2024 року. Натомість офіцер ФСБ розповів виданню, що керівництво відомства поставило перед спецназом, включаючи елементи груп "Альфа" і "Вимпел", завдання виявити і знищити диверсійно-розвідувальні групи ЗСУ. Проте спецпризначенці погано пристосовані для ведення загальновійськових боїв із застосуванням важкої техніки проти регулярних збройних сил.

Натомість інше наближене до російських спецслужб джерело повідомило "Новой газете в Европе", що Центр спецоперацій ФСБ не має "спільного зв'язку" з російськими військовими частинами. До того ж між ними досі не створено спільний штаб для координації бойових завдань.

Аналітики наголосили, що кремлівський диктатор Путін спочатку доручив ФСБ провести контртерористичну операцію в Бєлгородській, Брянській і Курській областях, але потім почав доручати однакові завдання Міністерству оборони РФ, ФСБ та Росгвардії. Таким чином, на думку аналітиків, Кремль і російське військове командування намагалися створити злагоджену і ефективну структуру командування і управління в Курській області.

"Залишається незрозумілим, які обов'язки належать до компетенції контртерористичної операції ФСБ або Координаційної ради Міноборони РФ", — йдеться у звіті.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська влада не допомагає своїм громадянам евакуюватись з Курської області. Через це люди звертаються по допомогу до комендатури українських Збройних сил.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2024 07:11