Фото ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Росія вербує жінок на війну в Україну: британська розвідка пояснила, в яких бойових ролях їх можуть використовувати

Російська приватна військова компанія "Редут", яку підтримує держава, вона пов'язана з військовою розвідкою, вербує жінок для відправлення на фронт. Вони мають брати участь у бойових діях в Україні у складі окупаційних сил.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

Йдеться про батальйон "Борз", що формується в Росії. Він входить до приватної військової компанії "Редут", який, найімовірніше, безпосередньо фінансує Головне розвідувальне управління Російської Федерації.

Нещодавно було зафіксовано випадки рекрутингу жінок у таке формування. У рекламних оголошеннях в соціальних мережах жінок-новобранців закликають приєднатися до цього батальйону для роботи снайперами й операторами безпілотних літальних апаратів.

У британській розвідці нагадали, що у березні цього року міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про дислокацію в Україні 1 100 жінок, що відповідає лише приблизно 0,3 відсотка особового складу російської армії.

"Як зазначається в рекламі "Редута", наразі вони виконують здебільшого функції медичного забезпечення та громадського харчування", — йдеться в повідомленні.

У британському оборонному відомстві додали, що залишається незрозумілим, чи будуть офіційні російські сили оборони "прагнути наслідувати цей приклад і відкрити більше бойових ролей для жінок".

"Під час повномасштабного вторгнення в Україну жінки рідко брали участь у боях на передовій у проросійських силах; проте під час Другої світової війни в радянських військах існувала сильна традиція жінок-снайперів та інших бойових підрозділів", — нагадали в Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, 23 жовтня російське видання "Важные истории" повідомляло, що Міністерство оборони Росії знову розпочало вербувати для участі у війні в Україні жінок. Їх хочуть відправити у загони снайперів і операторів дронів.

Зокрема, журналісти знайшли у російській соцмережі "ВКонтакте" оголошення про те, що підконтрольна Міноборони РФ приватна військова компанія "Редут" оголосила набір жінок на бойові спеціальності в добровольчий батальйон "Борз" для відряджання на війну в Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.10.2023 12:13