Фото: "Укрінформ"

У Росії знову вербують жінок на війну в Україні, – росЗМІ

Міністерство оборони Росії знову почало вербувати для участі у війні в Україні жінок. Їх хочуть відправити у загони снайперів та операторів дронів.

Про це повідомило російське видання "Важные истории".

Зокрема, журналісти знайшли у російській соцмережі "ВКонтакте" оголошення про те, що підконтрольна Міноборони РФ приватна військова компанія "Редут" оголосила набір жінок на бойові спеціальності в добровольчий батальйон "Борз" для відряджання на війну в Україну.

Жінкам пропонують на пів року підписати контракт із зарплатою від 220 тисяч рублів. Якщо у кандидаток немає навичок поводження зі зброєю, їх обіцяють підготувати у тимчасово окупованому Донецьку. За поранення на фронті належить виплата від одного до трьох мільйонів рублів, за смерть — пʼять мільйонів рублів. Після закінчення контракту надається статус ветерана бойових дій.

За даними журналістів, набір жінок стартував саме у батальйоні "Борз". Рекрутерка окупаційного батальйону "Борз" із позивним "Веста" сказала журналістці російського видання, яка представилася їй як кандидатка на "вакансію", що спочатку у складі "Борза" жінки не воювали — лише чоловіки.

"Зараз ми вирішили спробувати ввести жіночий снайперський загін та жіночий загін БпЛА, бо жінки теж можуть. Моє завдання як командирки загону — довести, що жінки створені не лише для супів та дітей", — сказала "Веста".

"Веста" сказала журналістам, що це перший набір жінок, і до загону БпЛА місця вже закінчилися, проте снайперки окупантам ще потрібні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у російських колоніях почали масово вербувати засуджених жінок йти на війну в Україну. Самі ж жінки нібито охоче погоджуються воювати.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 23:16