Фото: росЗМІ

У Росії масово вербують жінок із колоній на фронт в Україну: у чому причина

У російських колоніях почали масово вербувати засуджених жінок йти на війну в Україну. Самі ж жінки нібито охоче погоджуються воювати.

Про це повідомив російський Telegram-канал "Можем объяснить".

"Бажання засуджених і не засуджених жінок йти на війну дуже велике", — розповіла засновник проекту "Русь сидящая" Ольга Романова.

За її словами, до останнього часу активне вербування жінок йшло на окупованих територіях. Правозахисниця зазначила, що близько 50 жінок завербували з колонії в окупованому Сніжному (Донецька область), ще 100 ув'язнених взяли з колоній з Півдня Росії.

"На відміну від чоловіків, жінки у в'язниці вкрай схильні до пропаганди. Ми можемо чекати новин і з інших жіночих зон. І жінки навіть більше хочуть воювати", — розповіла правозахисниця.

Крім того, ще близько 30 засуджених жінок з ВК-7 у липецькій Новоуглянці завербувалися на війну, уклавши контракт із Міноборони РФ.

"У Липецьку було наймасовіше вербування. Знаю, що жінки вибували навіть із московських СІЗО", — уточнила Романова.

За свідченнями полонених зеків, жінки воюють у складі Міноборони у підрозділах штурмовиків. Їх утримують разом із чоловіками, але воюють вони окремо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація намагається вербувати громадян Казахстану для участі у війні проти України. У соціальних мережах активно публікуються матеріали, пов'язані з війною.

Крім того, російські окупанти продовжують активно залучати осіб із судимістю до бойових дій в Україні. Засудженим пропонується контракт на військову службу терміном на півроку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 14:11