Фото: росЗМІ

У Німеччині спрогнозували війну ще на 2-3 роки і пояснили причину

Російська Федерація дедалі більше мілітаризує суспільство. Режим Володимира Путіна може збільшити чисельність своєї армії до трьох мільйонів осіб.

Про це пише німецьке видання Bild.

В уряді Німеччини припускають, що Кремль зможе вести загарбницьку війну ще два-три роки, адже має значні резерви щодо кількості солдатів. Цьому сприяють останні укази про мобілізацію та підвищення призовного віку в Росії. 

"Для того, щоб компенсувати великі втрати російської армії в Україні, Путін уже видав указ про часткову мобілізацію восени 300 000 резервістів. Однак ця поспішна мобілізація розглядалася скоріше як терміновий захід, щоб зупинити просування українських збройних сил. Українські війська досягли значних успіхів у Харківській та Херсонській областях та завдали тяжких втрат російським окупантам", — розповіли у виданні.

Щоб не допустити розвалу фронту на Півдні та Сході, зазначають журналісти, військове керівництво РФ потребувало численних резервних частин. Фактично окупантам вдалося стабілізувати фронт і створити великі оборонні позиції.

"Російська армія тепер може набагато ширше використовувати більш як двоє мільйонів резервістів, оскільки віковий ценз підвищений, тому в майбутньому Кремль зможе відкликати з резерву чоловіків до 40 років, а офіцери можуть бути відкликані на службу до Збройних сил до 70 років", — стверджують у виданні.

Журналісти зазначають, що Росія може збільшити кількість солдатів до трьох мільйонів, якщо хід війни в Україні вимагатиме це, тому в Москві готові воювати ще два-три роки.

"В такому випадку, у російській армії буде більше солдатів, ніж у Збройних силах Китаю, проте рівень підготовки багатьох із цих солдатів, ймовірно, не дуже високий, на додаток до масових проблем російських Збройних сил із їх оснащенням", — йдеться у матеріалі.

Попри все, джерела у німецькому уряді застерігають від недооцінки такої мілітаризації російського суспільства.

Нагадаємо, від початку 2022 року російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України примусово мобілізували до своєї армії від 55 до 60 тисяч чоловіків. Країна-агресорка зганяє до окупаційного війська навіть студентів з захоплених українських територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 23:36