Фото: Офіс президента

Не лише Путіна: у Зеленського розповіли, кого США хочуть побачити в Гаазі

Сполучені Штати Америки готові до масштабних арештів російської політичної еліти. Зокрема, США чекають ордерів на затримання Сергія Лаврова, Сергія Шойгу, Валерія Герасимова і Миколи Патрушева. 

Таку заяву зробив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю програмі "Аргумент". На його думку, Байден надіслав три головні сигнали, коли наказав передати докази воєнних злочинів РФ в Міжнародний кримінальний суд в Гаазі.

Перший сигнал говорить про те, що США готові до масштабних арештів політичної еліти РФ. Другий сигнал адресований країнам з нейтральною позицією. Головний посил в тому, що Росія не буде існувати в нинішньому вигляді, тому не має сенсу будувати відносини з представниками політичної еліти РФ.

А третій сигнал адресований самим росіянам, які повинні задуматися, чи потрібен їм Путін, чи потрібно їм залишатися в Україні, зазначив Подоляк.

Нагадаємо, спеціальний посол МЗС України Антон Кориневич заявив, що Україна розглядає варіант створення так званого інтернаціоналізованого трибуналу щодо злочинної агресії Росії проти України. Зокрема, його можуть створити через Раду безпеки ООН.

Раніше член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у парламенті Федір Веніславський заявив, що практично всі цивілізовані країни світу підтримали створення спецтрибуналу для притягнення російського диктатора Володимира Путіна до відповідальності. Він може запрацювати вже у 2024 році.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2023 07:55