Фото: соцмережі

Росія відправляє на війну десятки тисяч найманців: у Нацспротиві назвали найпопулярніші національності

Російські загарбники активно вербують до лав своєї армії громадян з інших держав. На боці країни-агресора воюють десятки тисяч військових з країн Азії та Африки.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними джерела, на території Росії продовжується підготовка найманців-іноземців, які надалі відправляються на територію України. Росіяни обіцяють їм зарплату від 2000 до 4000 доларів, проте фактично сплачують кілька сотень доларів забезпечення. 

"Російські спецслужби активно вербують громадян Сирії, Непалу, Афганістану, Індії, Конго, Єгипту та країни середньої Азії. В основному росіяни їх використовують для штурму українських позицій", — йдеться у зведенні ЦНС.

Там також наголосили, що легких заробітків не існує й ціна за свої злочини зростає вже в Україні. 

"Вже 400 тисяч ліквідованих нацистів російської армії про це свідчать, але не особисто", — додали у Нацспротиві.

Нагадаємо, за даними Центру національного спротиву, росіяни значно активізували вербування до своєї армії іноземних студентів. Тож останнім часом до полону наших воїнів усе частіше потрапляють іноземці. Підготовку завербованих студентів проводять на території навчально-методичного центру військово-патріотичної підготовки "Авангард".

Також раніше міністр закордонних справ Непалу Нараян Пракаш Сауд зробив заяву, що Російська Федерація завербувала 200 громадян Непалу для участі у війні проти України. Уряд країни вимагає від Москви виплатити компенсації сім’ям загиблих.

Раніше з'явилась інформація, що на сирійському аеродромі "Шайрат" проходять підготовку для війни проти України російські оператори безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 23:47