Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Росія вночі атакувала Хмельниччину: відомо про значні ушкодження та 16 поранених

У ніч на 25 жовтня, Російська Федерація атакувала Шепетівський район Хмельницької області. Внаслідок ворожих обстрілів 16 людей отримали поранення.

Про це повідомив заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін. За його словами, у Шепетівському районі  внаслідок збиття російських повітряних цілей відбулось їх падіння на території об'єкта критичної інфраструктури.

"Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Станом на тепер за медичною допомогою до лікарні звернулось 16 мешканців з навколишніх будинків з різними тілесними ушкодженнями", — написав чиновник.

Своєю чергою мер міста Славута на Хмельниччині Василь Сидор повідомив про значні ушкодження та закликав перебувати в укриттях до окремого повідомлення. Також повідомили, що у середу, 25 жовтня, не працюватимуть освітні заклади.

Варто відзначити, що вночі у середу, 25 жовтня, у частині областей було оголошено повітряну тривогу. Вона пов'язана із загрозою застосування ворогом ударних безпілотників. Повітряні сили попередили про небезпеку для ряду областей через атаку дронами.

Нагадаємо, нещодавно аналітики видання Defense Express повідомляли, що протягом останніх місяців Російська Федерація використала практично всі крилаті ракети, які вона могла виготовити. Якщо агресор і накопичує ракети для зимових обстрілів енергетичної інфраструктури, то цей процес почався лише в жовтні.

За інформацією британської розвідки, літаки дальньої авіації Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня цього року. Хоча такі перерви не є чимось незвичним, остання подібна перерва в обстрілах сталася з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня. У розвідці спрогнозували, що цього разу росіяни бережуть наявні запаси ракет, а також використовують цю паузу для їх збільшення перед подальшими важкими ударами по Україні впродовж зими.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2023 07:20