"Росія запам'ятає": Кулеба анонсував "великі події" на річницю повномасштабної війни в Україні

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба анонсував ряд важливих подій на річницю повномасштабної війни Росії проти України. За його словами, РФ запам'ятає ці дні надовго.

Про це він повідомив у інтерв'ю Вадиму Карп'яку.

"Буде багато важливих політичних сигналів, будуть рішення щодо санкцій, зброї, будуть символи єдності, і це відбуватиметься на всіх рівнях. Скажу так: Росія запам'ятає, як світ відзначить річницю її повномасштабної агресії проти України" сказав Кулеба.

Кулеба зазначив, що 23 та 24 лютого в Нью-Йорку пройдуть "великі події". За словами очільника МЗС, ці дні будуть присвячені виключно агресії Росії та перемозі України. Водночас він зазначив, що виключення РФ з Радбезу ООН займе певний час, проте світ працюватиме в правильному напрямку. 

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН напередодні першої річниці вторгнення Росії ухвалить резолюцію про суверенітет та цілісність України. У документі йдеться про необхідність миру, що забезпечує суверенітет, незалежність України, єдності та територіальну цілісність.

Додамо, 26 січня Парламентська асамблея Ради Європи підтримала резолюцію про те, що найвище політичне і військове керівництво Росії та Білорусі має бути притягнене до відповідальності за скоєння злочину агресії проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.02.2023 17:33