Ілля Євлаш. Джерело: "Радіо Свобода"

Росія збільшила використання дронів для розвідки: у Повітряних силах ЗСУ пояснили, з чим це пов’язано

Російські окупанти активізували пошуки об'єктів на території України, зокрема, енергетичних. У зв’язку з цим вони розпочали використовувати велику кількість розвідувальних дронів.

Про це розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ми бачимо, що ворог застосовує розвідувальні безпілотні літальні апарати у великій кількості", — зазначив він.

За його словами, російські загарбники намагаються розвідати території, де розташовані ті чи інші об'єкти, в тому числі енергетичні. Після цього росіяни намагаються уразити їх балістичними ракетами чи керованими авіаційними ракетами.

Раніше Повітряні сили Збройних сил України повідомили, що за минулу добу на Півдні та Сході України сили протиповітряної оборони знищили шість ворожих дронів. Серед них два ударні типу "Ланцет", а також розвідувальні Zala, SuperCam і "Орлан-10".

Тип ще одного розвідувального безпілотника, який знищили українські захисники, уточнюється.

Раніше у британській розвідці повідомляли, що на деякий період часу Росія зменшить кількість запусків безпілотників на територію України. Це пов’язано з тим, що останнім часом українські Сили оборони завдали низки успішних ударів по російських авіабазах, з яких рашисти запускали дрони.

Нагадаємо, два тижні тому речник командування Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш розповідав, що війська країни-агресорки регулярно змінюють тактику атак на інфраструктуру України. Зокрема, ворог корегує висоту та швидкість ракет і дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 13:33