Росія знову вдарила по енергетиці: у ДТЕК повідомили про обстріл складів на Дніпропетровщині

Російські окупанти намагаються зірвати підготовку України до опалювального сезону. Ворог атакував склад матеріалів енергетичної компанії ДТЕК. 

Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії. Зазначається, що ворог завдав удару по складських приміщеннях ДТЕК в Дніпропетровській області.

"Було пошкоджено кабелі, трансформатори, роз’єднувачі та інше обладнання. Продовжуємо оцінювати збитки та планувати, як перекрити потребу у знищених матеріалах. Як би ворог не намагався, у нього не вийде зірвати нашу підготовку до опалювального сезону", — повідомляє ДТЕК.

Зазначимо, в Харкові вранці 2 жовтня лунали вибухи. Місто перебувало під ворожим обстрілом. Окупанти завдали щонайменше п'ять ударів за межами Харкова, зафіксовано влучання ракет С-300.

Також вночі та зранку 2 жовтня Херсон перебував під ворожими обстрілами. Під приціл окупантів потрапило підприємство та автосервіс. Відомо, що загорілась будівля та сім автомобілів. До ранку рятувальники ліквідували наслідки ворожих обстрілів. Загалом до робіт було залучено 15 одиниць техніки та 65 рятувальників.

Нагадаємо, з наближенням опалювального сезону та ймовірних обстрілів Російської Федерації восени та взимку, Україна підготувала види захисту енергообʼєктів, які застосовуватимуться вперше у світі. Енергетики не розкривають подробиці з метою безпеки, але зазначають, що йдеться про протиракетну оборону та використання інженерних споруд.

Раніше керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що енергосистема України може зіткнутися із труднощами під час цієї зими у зв'язку з масованими обстрілами, однак повної її зупинки не прогнозується. За його словами, завершується підготовка до цьогорічного опалювального сезону. Зокрема, триває інтенсивна кампанія ремонту генерації.

Порівняно з осінню минулого року зараз набагато більше об'єктів критичної інфраструктури обладнані автономними джерелами живлення. Тож "Укренерго" графіки відключень світла не планує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.10.2023 19:23