Фото: росЗМІ

Росіян та білорусів допустили до міжнародних змагань з дзюдо

Міжнародна федерація дзюдо дозволила спортсменам з Росії та Білорусі брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі. Їх перевірятимуть на пропаганду війни.

Про це йдеться у рішенні Виконавчого комітету Міжнародної федерації дзюдо.

Виконавчий комітет вирішив залучити незалежну, авторитетну компанію для проведення перевірки біографічних даних всіх російських і білоруських спортсменів. Перевірятимуть навіть контент соціальних мереж, з особливим акцентом на можливу пропаганду війни. Тільки ті спортсмени та допоміжний персонал, які пройшли перевірку, будуть допущені до участі у змаганнях Виконавчим комітетом IJF.

Чемпіонат світу у столиці Катару відбудеться з 7 по 14 травня. Там спортсмени боротимуться за залікові бали для участі в майбутній Олімпіаді. Однак у заяві безпосередньо не вказано, чи будуть уже допущені атлети з Росії до чемпіонату світу. Крайній термін подачі заявок на участь у турнірі закінчується саме у суботу, 29 квітня.

Міжнародна федерація дзюдо уже вдруге повертає росіян та білорусів до змагань. Уперше це було зроблено влітку 2022 року, тоді Україна бойкотувала кілька наступних міжнародних турнірів. І, зрештою, у вересні 2022 року атлетів з Росії та Білорусі знову відсторонили від змагань.

Нагадаємо, українські спортсмени не зможуть брати участь у змаганнях, де будуть присутні спортсмени з країн-агресорів: Росії чи Білорусі. Обмеження стосуються усіх представників олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Спорт, 29.04.2023 20:26