Фото: ілюстративне. Джерело: Сумська ОВА

Росіяни атакували балістикою, ракетами та дронами: де працювала ППО

Вночі 2 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по Київщині, Сумщині та Харківщині. Ворог застосував балістичні, крилаті та зенітні керовані ракети. Також рашисти атакували ударними БпЛА типу Shahed з південного напрямку.

Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, цієї ночі ворог випустив по нашій державі 58 повітряних цілей:

  • 16 балістичних ракет "Іскандер-М"KN-23 із Брянської, Воронезької та Курської областей — РФ;
  • 14 крилатих ракет Х-101 із літаків Ту-95МС з повітряного простору Волгоградської області — РФ;
  • чотири зенітні керовані ракети С-300/С-400 із Бєлгороської області — РФ;
  • одна ракета невстановленого типу із Бєлгороської області — РФ;
  • 23 ударні БпЛА Shahed-131/136 із Приморсько-Ахтарська — РФ.

В результаті бойової роботи підрозділами зенітних ракетних військ, засобами радіоелектронної боротьби Повітряних Сил, а також розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України збито:

  • дев'ять балістичних ракет "Іскандер-М"/KN-23;
  • 13 крилатих ракет Х-101;
  • 20 ударних БпЛА Shahed-131/136.

"Крім того, внаслідок активної протидії Сил оборони України, одна крилата ракета Х-101 та три ударні БпЛА не досягли своїх цілей і були локаційно втрачені. Інформація уточнюється", — наголосили військові.

Зазначається, що бойова робота по рашистських цілях велась у Київській, Харківській, Дніпропетровській, Полтавській, Миколаївській та Запорізькій областях. 

Наслідки нічного обстрілу 2 вересня

Внаслідок рашистського обстрілу у трьох районах Києва спалахнули пожежі, а також є постраждалі. Так, у Святошинському районі через падіння уламків ракети сталось загоряння чотирьох автомобілів, пожежу ліквідовано. За іншою адресою загорілася двоповерхова будівля складського приміщення. Рятувальники ліквідували займання на площі 700 квадратних метрів.

Крім того, вогнеборці ліквідували загоряння біля входу однієї зі станцій метро, на площі 20 квадратних метрів. Горів пункт приймання вторсировини.

Голосіївський район: сталось влучання уламків ракети в корпус котельні одного із закладів освіти. Пожежу на площі шість квадратних метрів ліквідовано.

У Шевченківському районі надзвичайники ліквідували загоряння на площі 400 квадратних метрів. 

Водночас у Харкові ворог поцілив по Індустріальному району міста. Спалахнула пожежа у садовому товаристві.

Крім того, на Полтавщині під час російської повітряної атаки було пошкоджено підприємство. Ушкоджень зазнали адміністративна та виробнича будівлі.

Нагадаємо, минулого тижня російські окупанти також здійснювали масовані ракетні атаки по Україні. Так, 26 серпня ворог випустив 236 засобів ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони збито 102 ракети та 99 ударних БпЛА. У низці міст та регіонів лунали вибухи — зафіксовано пошкодження, є загиблі та поранені. Тоді ж російські окупанти вперше атакували розподільні підстанції України касетними боєприпасами.

27 серпня обстріл повторився — вибухи лунали у Києві, на Хмельниччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 10:18