Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росіяни на окупованих територіях створюють у школах військові казарми, — Нацспротив

На тимчасово окупованих українських територіях, зокрема й у Мелітополі, росіяни почали активне впровадження програми з мілітаризації дітей під назвою "Служу отечеству". Ця програма має на меті підготувати молодь до майбутньої служби у лавах російської армії.

Як повідомляє прес-служба Центру національного спротиву, задля цього активно залучаються бойовики окупаційної армії РФ.

Зазначається, що очільник обласної асоціації терористів так званого "СВО" Олександр Остапенко разом із місцевими колаборантами на базі місцевих шкіл створює спеціалізовані класи-казарми для учнів старших класів.

"Окупанти роблять усе для того, щоб перетворити наших дітей на майбутній мобілізаційний резерв, готуючи їх до служби в російській армії. Через подібні "виховні" заходи російська влада намагається створити нове покоління, лояльне до окупантів і готове брати участь у війнах за інтереси Кремля", — наголосили у Нацспротиві.

Відомо, що до кінця цього року російська влада планує подвоїти кількість учнів шкіл з військовим вишколом. Насамперед це буде відбуватись на базі нахімовського училища в окупованому Маріуполі. Зокрема, у Нацспротиві закликали протистояти цій злочинній політиці асиміляції українських дітей.

Нагадаємо, у вересні Нацспротив повідомляв, що діти на тимчасово окупованих територіях України будуть змушені вивчати інформацію про безпілотники. Школярі виготовлятимуть дрони на уроках праці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.10.2024 05:30