Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Рашисти залучатимуть українських дітей до виготовлення дронів на уроках праці, — Нацспротив

Діти на тимчасово окупованих територіях України будуть змушені вивчати інформацію про безпілотники. Школярі виготовлятимуть дрони на уроках праці.

Як повідомляє прес-служба Центру національного спротиву, вже до кінця першої навчальної чверті підручники з "безпілотних авіаційних систем" будуть завезені на тимчасово окуповані території.

Зазначається, що ці підручники були випущені компанією-виробником дронів "Геоскан" спільно з видавництвом "Просвещение". У Нацспротиві додають, що посібник створено для реалізації федерального проекту "Кадри для БАС".

"Федеральний проект "Кадри для БАС" входить до складу кремлівського проекту з розвитку безпілотних авіаційних систем", — йдеться у повідомленні.

У підручнику міститься інформація щодо класифікації та будови дронів, основи ручного пілотування, конструювання та сфери застосування безпілотників, зокрема, й у військових цілях. У Нацспротиві передбачаються, що на практичних заняттях учні будуть виготовляти безпілотники. Так, кожен регіон РФ, зокрема й "нові" (окуповані), за планом російського уряду, отримає близько 301 мільйона рублів на закупівлю обладнання для уроків з розробки, виробництва та експлуатації FPV-дронів.

"Залучення дітей до виробництва бойових дронів є грубим порушенням міжнародного права та ще одним свідченням цинічності кремлівської військової машини. Ціле покоління української молоді втягується в процес мілітаризації, створюючи враження, що війна, яку принесла на нашу землю путінська Росія — це норма", — додають у Нацспротиві.

Нагадаємо, раніше у Нацспротив повідомляли, що під виглядом "турботи" про хворих і сиріт окупаційна влада організовує примусові вивезення українських дітей на територію Росії з тимчасово окупованих територій України. Колаборанти називають це "евакуацією" або "реабілітацією", намагаючись створити видимість законності та гуманізму своїх дій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.09.2024 08:52