Фото: Telegram-канал Івана Федорова

Росіяни на окупованій частині Запоріжжя масово засуджують місцевих мешканців: деталі від влади

Впродовж останніх тижнів на тимчасово окупованій частині Запорізькій області спостерігається велика кількість випадків, коли російські загарбники засуджують місцевих мешканців до позбавлення волі. Українцям присуджують від 10 до 20 років позбавлення волі за начебто терористичну діяльність.

Про це під час брифінгу повідомив очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. За його словами, наразі це є основною проблемою, адже окупанти безпідставно поневолюють місцевих мешканців.

"Ворог безпідставно масово засуджує наших мешканців", — наголосив Федоров.

Посадовець зазначає, що загарбники забирають людей у полон, а потім висувають їм хибні претензії щодо їхньої терористичної діяльності. 

"На базі цих хибних, неправдивих претензій, звинувачень ворог оголошує про підозри та засуджує в нелегальних судилищах наших мешканців. Сьогодні це найбільша загроза та найбільший виклик", — додає він.

Очільник Запорізької ОВА наголошує, що відповідні дії Москви спрямовані на залякування та створення паніки серед цивільного населення окупованих територій України.

Нагадаємо, на початку жовтня у Нацспротиві повідомляли, що на тимчасово окупованих українських територіях, зокрема й у Мелітополі, росіяни почали активно впроваджувати програми з мілітаризації дітей під назвою "Служу отечеству". Ця програма має на меті підготувати молодь до майбутньої служби у лавах російської армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.10.2024 04:32