Фото: росЗМІ

Росіяни перекидають додаткові сили на Куп’янський напрямок, — ЗСУ

Російські окупанти перекидають на Куп'янський напрямок додаткові сили, які намагаються просунутися до Синьківки та захопити населений пункт.

Про це повідомив начальник служби зв'язків із громадськістю Командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

"Противник зараз перекидає на Куп'янський напрямок свої штурмові загони для того, щоб активізувати штурмові дії. Все-таки ставка робиться більше на людський фактор, аніж на техніку", — сказав він.

Фітьо зазначив, що всього на Куп'янсько-Лиманському напрямку минулої доби було відбито сім ворожих атак.

"Ворог намагається захопити Синьківку, щоб організувати собі у майбутньому плацдарм для наступу на Куп'янськ. Також тривають бойові дії біля Терен, Веселого", — розповів він.

Водночас Сили оборони на Куп'янському напрямку ліквідували за минулу добу 224 російських солдатів, 16 безпілотників і 23 одиниці техніки, серед яких танк і три броньовані машини.

Нагадаємо, командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг заявив, що війська країни-агресорки почали перегрупування своїх сил на фронті. Окупанти можуть почати ще більш інтенсивні наступи на позиції Збройних сил України.

Додамо, армія Російської Федерації зазнає значних втрат по всій лінії фронту в Україні. Окупанти ледве встигають поповнювати свої резерви.

У ISW припускають, що Росія щомісяця мобілізує від 20 до 40 тисяч осіб. На думку аналітиків, значні втрати на полі бою, ймовірно, перешкодять російським силам повністю поповнити та відновити існуючі підрозділи в Україні та сформувати нові оперативні та стратегічні резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 20:39