Фото: соцмпережі

Росія перегруповує війська: розвідка Естонії розповіла про плани окупантів

Війська країни-агресорки почали перегрупування своїх сил на фронті. Окупанти можуть почати ще більш інтенсивні наступи на позиції Збройних сил України.

Про це повідомив командувач Центру військової розвідки Естонії Антс Ківісельг, передає ERR.

"Ситуація в Україні загострюється. Загальна інтенсивність боїв знову зросла порівняно з попереднім тижнем приблизно на чверть. Росія намагається повернути собі ініціативу на всіх лініях фронту, але, попри це, серйозних змін на лінії фронту не відбулося", — сказав Ківіселг.

Посадовець наголосив, що основний фокус наступу РФ, як і раніше, спрямований на район Авдіївки, де йдуть найінтенсивніші бої. Водночас Росія змінила наступальну тактику та перейшла від лобових піхотних атак до обстрілів на далеких дистанціях. На думку естонських розвідників, це "суттєво ускладнило перегрупування українських частин, а також створення та покращення оборонних позицій". 

"Посилення застосування вогню із закритих позицій можна помітити і на інших ділянках фронту. Росія чинить тиск і на Бахмутському та Мар'їнському напрямках. На північній стороні Бахмута і південному напрямку Мар'їнки Російська Федерація також домоглася незначних успіхів", — сказав Ківіселг.

Полковник зазначив, що в жорстоких боях, які тривали протягом усього цього тижня, російські частини, за різними оцінками, втратили близько 10 тисяч пораненими і вбитими, що є досить значною цифрою.

Водночас, говорячи про положення Сил оборони України, полковник заявив, що оборона ЗСУ "не пробита".

Він зазначив, що ЗСУ, як і раніше, утримують два плацдарми на Дніпрі, і це змусило Росію перекинути додаткові війська на цей напрямок. Це, зокрема, призвело до того, що через низьку злагодженість російські частини зазнають додаткових втрат.

Нагадаємо, армія Російської Федерації зазнає значних втрат по всій лінії фронту в Україні. Окупанти ледве встигають поповнювати свої резерви.

У ISW припускають, що Росія щомісяця мобілізує від 20 до 40 тисяч осіб. На думку аналітиків, значні втрати на полі бою, ймовірно, перешкодять російським силам повністю поповнити та відновити існуючі підрозділи в Україні та сформувати нові оперативні та стратегічні резерви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.12.2023 19:59